Pogacele
Vestitele pogacele !!
Acestea sunt niste turtite foietate ,putin crocante si foarte gustoase cu o aroma inconfundabila de jumari.
Ingriediente:
pentru aluat:
- 500 gr de faina
- 250 ml lapte caldut
- 25 gr de drojdie proaspata
- 2 galbenusuri
- sare dupa gust
- 200 gr unt sau 150 gr untura
pentru umplutura:
- 250 gr jumari dar merg si 200 gr ,in poza am pus direct pasta de jumari
pentru finisat:
- un ou
- chimen,susan,sare etc. (eu le-am lasat simple)
Mod de preparare:
In primul rand as vrea sa va spun ca eu am facut portie dubla pentru ca le ador sunt prea bune si merita facute in cantitati industriale :)
Deci eu am inceput prin a pune drojdia la crescut cu putin lapte caldut si jumatate de lingurita de zahar si am lasat-o la crescut 10 minute.In timp ce a crescut drojdia am framantat faina cu untul ,dupa care am pus drojdia , galbenusurile,sarea si laptele .Din toate aceste ingrediente am facut un aluat pe care l-am lasat o ora la crescut
Dupa ce aluatul s-a facut mare si frumos l-am intins intr-o foaie de aproximativ 2 cm pe care am acoperit-o cu pasta de jumari
Aceasta impachetare se repeta in total de 3 ori si de fiecare data se lasa cate 15 minute la crescut
Dupa acest timp indelungat a venit vremea pregatirii turtitelor minunate.
Am intins o foaie de 3 cm si am facut turtite cu ajutorul unui pahar dupa care le-am pus in tava cu hartie de copt ,le-am lasat 10 min la crescut ,dupa care le-am uns cu ou si le-am bagat la cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 20 min aproximativ ,depinde de cuptor .
Gata s-au rumenit pretioasele noastre turtite.
Mie mi-au iesit vreo 4 tavi .
Priviti una mai buna ca cealalta !
Acestea se pot sevi cu o cana de vin rosu ,dulceata,branza etc. orcand la orce ora sunt bine venite .Sper ca v-a placut prima mea reteta .
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu