joi, 28 februarie 2013

COVRIGEI

                                                     COVRIGEI





Sunt super aromati ,crocanti,  foarte buni in orce moment al zilei.

Ingriediente:

  • 600 gr faina
  • 200 gr untura
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 150 ml lapte(aproximativ)
  • sare
  • un ou pentru finisat
  • susan,chimen,branza etc.

Mod de preparare:

  Puneti drojdia la crescut cu putin lapte.
  Framantati faina cu untura, iar apoi adaugati drojdia crescuta ,sarea  si restul laptelui si framantati pana devine un aluat omogen pe care il lasati la crescut o ora.

 Cam asa arata !
 Aluatul il impartiti in 4 si il faceti baghete apoi taiati in bucatele deaproximativ   2 cm

apoi procedati astfel:

Se pun intr-o tava cu hartie cu hartie de copt si se coc 15-20 min la 200 grade celsius 

Si pregatitiva de final!


                                        POFTA BUNA!!!!!